Retour- en teruggavebeleid

Retourneren

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen wanneer de door u bestelde producten bij RC Motorsports zowel ongeopend als ongebruikt zijn. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product fysiek in bezit krijgt.

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we u zo snel mogelijk voor beide partijen een passende oplossing. 

Retourvoorwaarden

  • De aankoop is gedaan via onze webwinkel.
  • Ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling.
  • Retourneren is niet mogelijk als het een zakelijke bestelling betreft.
  • Bestellingen van artikelen buiten de collectie kunnen niet worden geretourneerd. Wel gelden voor deze artikelen de normale garantievoorwaarden.
  • Het artikel dient compleet te zijn, zoals deze ook door ons is geleverd (incl. boekjes, doos, labels etc.) 
  • Het artikel dient, indien mogelijk, in de originele verpakking teruggezonden te worden. De doos mag opengemaakt worden om het artikel te bekijken maar het product mag niet gebruikt zijn.
  • Labels, stickers, kaartjes & beschermfolies mogen niet verwijderd worden.
  • Indien je er voor kiest het geld retour te ontvangen dan zal dit binnen 14 dagen worden teruggestort.
  • De retourkosten zijn voor eigen rekening. 

Retourverzending

Voor uw retourverzending gebruikt u het volgende adres:

RC Motorsports
Dorpsstraat 28C
2912 CB Nieuwerkerk ad IJssel

Nederland

Er wordt van u verwacht dat u de volgende documenten meestuurt:

- een kopie van de factuur

- het product dat u retour stuurt

Retourzendingen zijn voor eigen risico. Dit houdt in dat RC Motorsports niet aansprakelijk is voor het zoekraken of voor beschadiging van de retour gestuurde goederen. U dient zelf te zorgen voor een retourzending met voldoende frankering, eventuele strafporto zal in mindering gebracht worden op het retourbedrag. 

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Afhandeling

Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen gaan wij over tot de verwerking van de retournering. De retourafhandeling doen wij binnen 14 dagen nadat wij uw retourzending hebben mogen ontvangen. Afhankelijk van de reden van retourneren, kan deze bestaan uit:

-een vervangend exemplaar toezenden

-de factuur crediteren

-het factuurbedrag of de prijs van het product terugstorten. Dit zullen wij doen binnen een termijn van 14 dagen op het bij ons bekende rekeningnummer. Indien de gehele bestelling wordt geretourneerd zal de volledige originele factuur worden teruggestort, in geval van een gedeeltelijke retournering zal alleen het retour gezonden artikel worden teruggestort. 

 

Redenen voor retourneren

Redenen om een product retour te sturen:

-Klant wil zijn/haar geld terug

-Product(en) voldeed niet aan de verwachtingen (het zogenoemde herroepingsrecht)

-Het product is beschadigd

-Het product is defect

-Het product is te laat geleverd

-De klant heeft het verkeerde product besteld

-De klant heeft het verkeerde product geleverd gekregen

 

Vragen?

We zijn bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur te bereiken op +31 (0)180 786 821. Mochten we even niet in staat zijn u te woord staan, kunt u ook een berichtje sturen via Whatsapp; +31 (0)643 950 428 of een mailtje sturen naar info@rcmotorsports.nl

Naar bovenkant pagina